2016. szeptember 6., kedd

Az uborkaszezon kezdete és vége



Augusztus 31. – Az uborkaszezon vége. Az Egyesült Királyság minden észérv ellenére az EU-ból történő kilépésre szavazott. Az USA-ban Donald Trump elnökjelölt lett. Rióban az orosz olimpiai csapat részvétele főnix madárként jelent meg, az intézményesített doppingszerek használatának tiltása és büntetése ellenére. Franciaországban egy teherautó terrorfegyverré vált, majd ennek következményeként a fürdőző erkölcsös muszlim nők váltak a támadás tárgyává. Németországban 28.000 munkást bocsájtottak el a VW autógyárnál egy bosnyák üléshuzat beszállítóval kialakult vita kiterjedésének következményeként, melyre válaszul a szállító leállította termékei beszállítását. Végül világszerte a pletykalapok bejelentették, hogy a cambridge-i hercegnő terhes. 

Szeptember 1.- Az uborkaszezon kezdete. Az USA-ban Donald Trump felpörgeti majd az mexikói elnökkel történő találkozás eseményeit azzal a javaslatával, hogy a mexikóiak várják a felépülő fal elkészültét és eldöntötték, hogy a Bank of America-tól vesznek fel hozzá kölcsönt, mert az USA-ban pillanatnyilag alacsonyak a kamatok. Viszont a tárgyalások a Bank of America-val összeomlanak majd, amikor a bank átlátja, hogy a kölcsön visszafizetésének tetemes részét az USA-ban dolgozó mexikóiak finanszírozzák majd, akik viszont USA bankoktól fognak kölcsönöket felvenni, mert megélhetési, minimálbéreken tengődnek.  

A riói újságok csodálkozásukat fogják majd kifejezni aziránt, ahogy az Egyesült Királyság egy paralimpikonnal bánik, amikor kiderül, hogy Freya Levy (19 éves) baseball sztár egy menhelyi háztömb egyik lakásában lakik, mert  Essex, London külvárosa szégyenletes módon nem rendelkezik normális lakhatással. A pletykalapok viszont világszerte tovább folytatják a cambridge-i hercegnő terhességének bizonyítását.  
És végül, egy PR katasztrófa elhárításának érdekében az Apple Inc. meghozza azt a döntést, hogy ésszerű ajánlatot tesz ki nem fizetett adótartozásai fejében az ír kormányzat részére, aki valószínűleg vissza utasítja az ajánlatot és kevesebbel is beéri majd azért, hogy ne riasszon el más adókerülő cégeket. 

Úgy tűnik, hogy rázós tárgyalási szezon előtt állunk.  

Stephen White – Scotwork UK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése